Webstock – obicei de septembrie

Publicat la September 26, 2017

14480630_1185371424856216_5136258880749583528_oUnde se duce timpul când se duce? Oare se ascunde și el ca șosetele năzdrăvane în cuva mașinii de spălat și se mai lasă găsit abia după ce se simte îndeajuns de curat? Totuși, timpul mereu vine, mereu se duce. Așa, cumva, pe nesimțite. Doar că, uneori, ne trezim mereu în aceeași lună, doar că într-un an diferit. Iată-mă, exact după un an, într-o situație asemănătoare, dar care de fapt poartă doar urme ale aceluiași parcurs.

Ah, septembrie. M-a prins din nou acasă. Cu mâinile lipite de taste, cu sufletul lipit de oameni, cu inima lipită de necunoscut și cu gândul lipit de ce urmează. Iar luna asta, dacă tot a început cum trebuie, e nevoie să se termine la fel. Așa că, și anul ăsta, am zis că trebuie să merg. Cum, unde? La Webstock. Acolo unde se strânge lumea bună, toți oamenii ăia faini, care scriu bine, care au idei sclipire și cărora îți e mai mare dragul să le scrii că-i apreciezi, asta pentru că-ți răspund. Și-ți răspund pe limba ta, cu graiul tău și tare drag mai ți-i când simți că energia trece dincolo de ecrane.

Da, mă duc din nou în capitală. Pentru Webstock. Bine, și pentru toți oamenii dragi pe care i-am cunoscut și i-am lăsat acolo. Și, poate, cândva, mă-ntorc din nou cu totul acolo. Dar vinerea asta petrec o vreme cu oameni de marketing, social media, bloggeri, vloggeri și pasionați de online. Acolo oamenii vorbesc aceeași limbă. A amabilității. A înțelegerii. A pasiunii. A frumosului. A progresului. Și vorbind-o devin fluenți. Și de la cine altcineva să înveți, decât de la unul care e fluent în limba online-ului?!

Webstock e mereu plin de surprize. Iar anul acesta nu se lasă mai prejos. Două sesiuni mari și șase micro conferințe. Dilema cea mai mare e că nu prea știi la care să te duci, că unele se desfășoară în paralel. Dar știți ce-i bine, că eu deși mă duc acolo, după ce mă întorc, pot liniștită să mă uit la live-urile conferințelor la care nu am putut lua parte. Iar voi, bine merci, după ziua de muncă, puteți să mâncați puțină înțelepciune digitală unsă pe pită.

Pentru că mi-e tare drag Instagram-ul și o tot declar ca fiind rețeaua mea socială favorită, probabil voi participa la sesiunea respectivă, mai ales că unul dintre speakeri e Alex Damian. Pe care-l țin minte datorită cadrelor mișto pe care le trage și mai ales pentru voucher-ul de la Pizza Hut, care mi-a lăsat o amintire frumoasă cu o prietenă dragă, dragă.

Amu’, cum se zice în Ardeal, să nu dăm tot din casă și să lăsăm măcar oțâră de mister peste ce-o să fie. Revin cu vești, impresii, bucurii și oameni noi în agendă imediat ce mă întorc din capitală.

Photo: Featherphotography.ro (Webstock 2016)

Share Button