Ştii ceva mai magic decât iubirea?

Publicat la March 29, 2014

healthy_breakfast_optionsAm descoperit o bomboană fermecată care mi-a dat posibilitatea să stau de vorbă cu mine însămi, dar nu cea de acum, ci cea din viitor. Sunt o personalitate pentru simplul fapt că mă cunosc mulţi oameni şi cunosc la fel de mulţi la rândul meu, am un blog (şi în viitor), am scris o groază de articole, am făcut câteva numere ale unei reviste de la cap la coadă, am îmbrăţişat sute de persoane şi le-am zâmbit la mii. Până la urmă ce ne face să fim personalităţi? Toţi suntem o personalitate pentru simplul fapt că trăim.

Pe Ramy din viitor am găsit-o la o masă din Hotelul NH Bucharest în timp ce servea un breakfast AntiOx. Fruntea îi era plecată şi ochii plini de gânduri, dar gura arăta un început de zâmbet. Mi-a fost teamă la început să mă duc şi să o abordez aşa din senin. Mi-am făcut curaj şi am întrebat dacă mă pot aşeza lângă ea. I-am spus că de mult timp îmi doresc să stau de vorbă cu ea şi aş fi încântată dacă mi-ar acorda un interviu. Răspunsul plin de zâmbet, m-a făcut să mă aşez instantaneu şi să-i pun întrebări.

1. Care-i diferenţa dintre Ramy din trecut şi cea de acum, din viitor?

Mi-ar fi fost mai simplu dacă m-ai fi întrebat care-i asemănarea şi atunci ţi-aş fi spus că numele. E adevărat că nici faţa nu mi s-a schimbat foarte mult şi zâmbetul e tot acolo, dar în esenţă sunt un om nou, diferit. Ca să-ţi răspund punctual, diferenţa se vede la inimă şi la minte. Acum sunt mai bogată sufleteşte, am primit mai multe lecţii de viaţă şi am îmbrăţişat mai multe bucurii. Acum am mai multe cărţi citite şi mult mai multe articole scrise, iar cartea urmează să fie publicată. Sunt eu, dar totuşi altfel, îmi place să cred că în sensul bun al cuvântului.

2. De multe ori vorbeai despre cum zâmbetul, recunoştinţa şi iubirea ne ajută să depăşim momentele critice. Pe lângă aceste trei ingrediente există şi altele?

Ingrediente există câte vrei, fiindcă lumea e plină de ierburi aromate. Totuşi, dacă le ai pe astea trei, e ca şi cum le-ai avea pe toate. Îmi aduc aminte că îmi zicea un prieten să nu mai promovez atâta zâmbetul şi bucuria, că o să înnebunesc oamenii. Îmi sugera să mai zic şi eu ceva de alimentaţie sănătoasă, sport şi treburi de-astea. Dacă mi-a ridicat mingea la fileul de ce să nu înscriu? I-am spus că atunci când iubeşti şi te iubeşti, când eşti recunoscător pentru tot ceea ce ai şi întâmpini cu un zâmbet tot ceea ce e pe cale să vină, e imposibil să nu ai grijă de tine. Un om care se iubeşte, se preţuieşte şi se îngrijeşte. El o să fie întotdeauna atent la ceea ce mănâncă, la cât de mult sport face şi la cât de mult investeşte în propriul aspect fizic. Un om care iubeşte devine fără să vrea un model demn de urmat pentru ceilalţi.

3. Dacă tot ai amintit de stilul de viaţă sănătos, ai vreo reţetă magică după care te ghidezi?

Da, şi-i zice iubire. Ştii ceva mai magic decât iubirea? Teoretic mă folosesc de iubire, dar practic îmi stabilesc un  oarecare regim. Asta nu înseamnă că mă privez de la anumite bunătăţi, ci doar că reuşesc să le consum responsabil şi cu măsură. Iubesc dulciurile şi le-am iubit dintotdeauna, iar dacă cineva le-ar face să dispară, probabil aş dispărea odată cu ele. Ştii că nutriţionişti întotdeauna au spus să nu combinăm carnea cu cartofii, fie ei sub orice formă, ci să mâncăm carnea cu salată. Dacă faci aşa, o să vezi că funcţionează. Nu sunt în măsură să dau sfaturi pentru aşa ceva, dar încerc pe cât se poate să duc un stil de viaţă sănătos. Să mănânc mult verde, chiar dacă asta înseamnă să rod culorile surorii mele (glumesc, îmi place să fac haz de necaz).

4. De ce crezi că oamenii nu aleg să aibă un stil de viaţă sănătos, aşa plin de magia iubirii, cum îţi place ţie să spui?

Cred că în primul rând o fac din comoditate. Să iubeşti nu-i atât de simplu precum pare. Da, e uşor să-l iubeşti pe cel ce te iubeşte, dar nu-i prea simplu să-l iubeşti pe cel ce se comportă urât cu tine sau te face de ruşine în public. Atunci se dă marea bătălie a iubirii. Consider că la fel stau lucrurile şi în domeniul alimentaţiei sau al stilului de viaţă. E uşor să iubeşti ciocolata fiindcă şi ea te iubeşte, plus că-ţi mai trage cu ochiul, mai fâlfâie din pleoape când treci pe lângă ea şi îşi pune tot arsenalul la bătaie. Într-un final reuşeşte să te corupă! Dar ce te faci când dai de un broccoli şi el te urăşte, iar tu îl urăşti şi mai mult. Îţi vine să fugi, nu? Dacă ţii la tine, o să-i dai şi lui o şansă. O singură ocazie ca să arate că poate să te cucerească şi sigur o să o facă, asta dacă scapi de prejudecăţi.

5. Tu te gândeşti la mâncare ca la oameni sau mi se pare mie?

NH-Wake-up-to-a-better-world_32Nu ţi se pare, chiar văd mâncarea ca pe un om. Bine, nu mă gândesc că are suflet, dar mă gândesc că te poate influenţa, că te poate face fericit sau trist, că te poate face să te simţi bine sau mai puţin bine, şi nu în ultimul rând, că îţi poate schimba viaţa. Şi oamenii fac asta, nu? Unii pentru că le permiţi tu şi alţii doar pentru că au ajuns dintr-o pură întâmplare acolo. Mâncarea face la fel, vine la tine pentru că tu o cumperi şi alta vine pentru că o primeşti de la un prieten. Mâncarea e un fel de om care poate să te transforme, din Betty cea urâtă te poate face o adevărată Barbie.

M-am bucurat să am ocazia să vorbesc cu mine, dar mi-a fost frică să mă întreb lucruri mai profunde. Să lăsăm misterul să fie misterios. Îi mulţumesc Hotelului NH (www.nh-hotels.com) pentru găzduire şi pentru micul dejun delicios. O să revin aici, poate doar ca să mă întâlnesc încă o dată cu mine.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014. (proba 14)

Fotografii: www.nh-hotels.com şi Google Images

Share Button