Ştampilează-mi un zâmbet pe suflet

Publicat la October 12, 2014

5489337747_e47ac42188_zMi-ar trebui o ştampilă pe care să o pun pe inimile tuturor celor cu care mă întâlnesc. M-am gândit deja să-mi fac una şi o să apelez la Colop, pentru că ei fac cele mai frumoase ştampile. Se ocupă şi de personalizare ca ştampilele să fie exact după sufletul omului.

Vreau o ştampilă cu un zâmbet, iar acel zâmbet să aibă strungăreaţă ca să se deosebească de celelalte. Vreau să fie multicolor, un fel de curcubeu exagerat de bogat. Vreau ca atunci când pun ştampila pe un act, oamenii care o să se uite la documentul respectiv, să iasă din starea de apatie, plictiseală şi să devină dintr-o dată mai plini de viaţă. Ştiu că se poate, fiindcă am văzut de atâtea ori cum un simplu zâmbet schimbă o zi întreagă, dacă nu toată săptămâna.

Oamenii au nevoie doar de un imbold ca să facă lucruri mari. Au nevoie de susţinere şi de motivaţie. Ce să fie mai motivant decât un zâmbet multicolor pus peste tot? Pe inimă, pe gânduri, pe suflete, pe sentimente şi trăiri.  pe inimă, pe gânduri, pe suflete, pe sentimente şi trăiri. Şi-apoi să umpli şi casa cu el: unul pe oglindă, altul pe faianţa din bucătărie şi încă vreo câteva pe caiete, agende, telefoane şi laptop-uri. Ştampila universală a zâmbetului care nu se schimbă niciodată! Iar ca pachetul să fie complet aş alege şi un mesaj care să-i facă pe toţi să-şi aducă aminte de mine „Zâmbeşte, dinţii au nevoie să respire”. Ştiu, ştiu, unora o să li se pară imatur şi poate îşi vor da ochii peste cap, dar ce îmi pasă mie? Oamenii care zâmbesc arată mult mai tineri şi mai frumoşi decât cei care stau încruntaţi pe tot parcursul zilei. Oamenii zâmbăreţi vor păstra mereu o fărâmă din copilul care au fost cândva şi nu vor renunţa niciodată oricât de grea ar fi lupta. Copiii nu renunţă şi încearcă până reuşesc. Pentru ei eşecul e doar un stimulent de a face lucrurile mai bine.

Vreau o ştampilă marca Ramy Scurtu fiindcă aşa aş ajunge mai uşor la sufletele oamenilor. Nu mi-aş pune numele pe ea, pentru că scopul nu e să mă fac cunoscută, ci să fac dragostea, bunătatea şi zâmbetul să se vadă mai tare. Ochii de carne văd faţa omului, dar ochii sufletului reuşesc să vadă dincolo de asta. Prefer ca oamenii să fie atenţi la ceea ce doreşte inima, nu la ceea ce izbeşte ochiul.

O ştampilă ca a mea ar fi ciudată la prima vedere, dar după aceea te-ar face să intri în tine, să te analizezi şi să vezi unde te situezi. Ţi-ai da seama dacă zâmbetul tău e vizibil pentru alţii şi dacă ţie-ţi place să te vezi zâmbind. Când vei vedea ştampila mea va trebui să te confrunţi cu tine însuţi, vei da o luptă şi chiar dacă înainte ai pierdut-o de multe ori, din acel moment o vei câştiga. Soluţia e extrem de simplă: un zâmbet venit dintr-o inimă sinceră trimis către o altă inimă care tânjeşte după aşa ceva.

Zâmbeşte, dinţii au nevoie să respire!

Acesta articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Share Button