Schimbare fără regrete

Publicat la March 31, 2014

IMG_6117Ce repede a trecut timpul… Nici nu mi-am dat seama unde a zburat, ştiu doar că s-a ascuns atât de bine încât în ultimul an n-am simţit că ar exista. Chiar dacă timpul părea inexistent, pe finele lui m-am gândit să-l păcălesc. M-am schimbat şi am încercat să fiu altfel.

Cum? Mi-am luat inima-n dinţi, m-am dus la coafor şi i-am arătat Laurei o poză, după care i-am spus «fix aşa să mă tunzi». M-a întrebat de vreo două ori dacă sunt sigură că vreau asta, i-am răspuns de două ori că nu, dar m-am pus cuminte pe scaun şi am aşteptat. Mi-au dat lacrimile când, după ce mi-a prins părul într-o coadă de cal, a tăiat din el mai bine de jumătate. Aproape toată viaţa mea am avut părul lung, lung de tot.

Mă gândeam de mult timp la o schimbare, dar nu am avut curajul necesar. Cred că vreo două luni de zile am avut dureri de cap, azi ziceam că merg să mă tund, mâine îmi era teamă. Înainte de a face pasul cel mare cred că le-am spus câtorva persoane despre ce mi-am propus, dar doar una m-a încurajat zi de zi. Mi-a fost de mare ajutor că de nu… cred că tot cu părul lung rămâneam.

Schimbarea e de multe ori necesară, dar tot de atâtea ori ne e frică să o facem. Indiferent dacă e vorba de o schimbare de look, de schimbarea job-ului sau a locuinţei, ne confruntăm cu temeri. De ce? Pentru că nu vrem să dăm nas în nas cu regretul, nu vrem să ne reproşăm că am ales greşit şi trebuie să suportăm consecinţele. E mai dureros regretul, decât nerealizarea schimbării. De aceea trebuie să gândeşti de zece ori înainte de a face o singură dată. Fii sigur că schimbarea respectivă te va face mai împlinit, mai mulţumitor şi mai sigur pe tine. Fă schimbare oricât de frică ţi-ar fi, fiindcă la bătrâneţe trecutul o să te bântuie şi-ţi va părea rău că la momentul oportun nu ţi-ai asumat un risc.

kit_regenerare_FarmecNu regret deloc că mi-am scurtat părul. E mai simplu, mai uşor de întreţinut şi de aranjat, plus că mie una-mi place cum mă prinde. Pe lângă toate astea acum îmi e mult mai uşor să folosesc produsele de la Farmec. Spre exemplu tratamentul Gerovital Plant, care este un kit pentru regenerarea părului. Când îmi era lung, tare groază îmi era şi să-mi fac o mască, pentru că aveam ce freca la el după aceea. Acum, voila, pot să fac ce am chef. Aşa că, să ne apucăm de regenerarea părului. Probabil, te vei întreba la ce-mi mai foloseşte acest kit dacă eu am tăiat toate firele roase şi degradate. Ei bine, acest tratament previne căderea părului şi hidrolizatul quaternizat de keratină oferă protecţie, luciu şi multă, multă protecţie la rupere. Mai ales că nouă, domnişoarelor, ne place la nebunie să ne coafăm şi să ne aranjăm părul în fel şi fel de moduri.

Fiţi curajoşi, dragilor! Schimbarea poate începe din acest moment. Pentru început, hai să fim mai buni!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014. (proba 15)

Fotografie: www.farmec.ro şi arhiva personală

Share Button