Lumea văzută la puterea a doua. Dublu.

Publicat la March 4, 2014

1888665_818872484795916_1015248852_nÎncă nu-mi vine să cred că puştiul ăsta care trăieşte cu mine în casă, a pus de mămăligă şi joi o să fie marea cină. N-are decât 17 ani, urmează un liceu de arte şi e un pahar plin de talent. Bine că şi-a pus în valoare talentul, că de nu, poate l-aş fi căpăcit până ar fi pus osul la treabă.

Puştiul de care vă povestesc e fratele meu, Darius şi sunt foarte mândră de el. De mult tot zicea că o să facă o expoziţie, dar era tare nehotărât, până într-o zi în care a zis „în data cutăreasca o să aibă loc”. Are el ce are cu ideea asta de dublu, de dualitate, aşa că şi prima lui expoziţie urmează acelaşi principiu.

1621774_693025250719138_785662973_nNu am reuşit să îi citesc gândurile ca să ştiu exact ce anume vrea să transmită sau la ce se gândeşte când zice dublu. Cred, totuşi că are legătură cu binele şi răul, cu pământul şi cerul, cu bărbatul şi femeia, cu trupul şi sufletul. Mi se pare că vrea să creeze un fel de pod între două chestii care în aparenţă sunt antitetice. Până una alta, el e podul între zilele care au mai rămas şi expoziţia în sine.

Expoziţia de fotografie o să aibă loc în Bistriţa, în data de 6 martie, în incinta Complexului Muzeal, începând cu ora 17. O să fie şi o tombolă, iar dacă aveţi noroc vă duceţi acasă cu un print frumuşăl pe care să-l agăţaţi pe perete. Omul care ţine cuvântarea de început, de mijloc şi de final o să fie Alexandru Uiuiu. Vă las un fragmenţel din Ţara Ascunsă:

„- Ăştia, dom’ Buftea, o să aibă ce povesti de amu’ o sută de ani! Şi nepoţii, nepoţilor şi-or aduce aminte !

– Aşa-i, dom’ primar! zise spăşit Capuccino lăsîndu-se scăldat în luminile cerului multicolor. Reuşită manifestare !”

Vă aştept la expoziţie! Hai să-l susţinem pe Darius că-i micuţ şi de-abia a învăţat să meargă în picioare prin lumea asta. Sigur o să iasă toate bine, şi dacă nu ies, data viitoare amestecăm mai mult în mămăligă ca toată lumea să o poată mânca. Gândeşte şi vezi dublu. Gândeşte bine şi frumos la puterea a doua şi vezi de două ori frumuseţea din oameni.

Dacă doriţi, puteţi să daţi Join la event-ul de pe Facebook ca să fiţi la curent cu toate anunţurile.

Share Button