(In)Dependenţă

Publicat la April 24, 2014

091031002319-largeAm văzut adulţi în toată regula care se autoproclamau independenţi, dar nu am reuşit să-i înţeleg, fiindcă păreau nişte copii. Ziceau mereu că pot să-şi asigure traiul, că pot să crească o familie şi să-şi educe copii, dar cum? Cum să educi pe altul mai necioplit, dacă îmi e permis să zic aşa, când tu habar nu ai că în viaţă nu se rezumă totul la bani şi că răzbunarea nu te face mai puternic.

Da, avem în jurul nostru oameni şi, din nefericire, părinţi care sunt dependenţi de şefie, de datul ordinelor şi de distrus vieţile copiilor. Pe lângă faptul că le distrug copiilor viitorul, asta până când li se deschid ochii şi o iau în pas de sprint de-acasă, reuşesc să îi afecteze pe cei mai buni prieteni şi pe oamenii care le-au acordat încredere. Independenţa nu-i decât o mască a dependenţei.

Pentru luna mai vă invit să scrieţi despre dependenţă, dragii mei cititori. Eu v-am dat doar un exemplu de dependenţă, fiindcă pe asta o aveam pe suflet, dar voi puteţi să vă legaţi de orice. De la dependenţa de ciocolată, de care, din nefericire, eu sufăr, până la dependenţa de o anumită persoană. Lumea asta e plină de dependenţă şi fiecare dintre noi are una, doar că ne place să negăm. Parcă negarea ne face mai „mişto”.

Pentru că vă dau tema cu o aşa întârziere, o să vă dau un pic mai mult timp ca să scrieţi şi o să public două articole ca să mă revanşez faţă de voi. Ce ziceţi, vă puneţi pe treabă?

Câteva indicaţii: articolul trebuie să fie scris cu diacritice (obligatoriu), să nu conţină expresii vulgare şi să-ţi aparţină în totalitate. Te rog frumos să îţi semnezi articolul cu numele şi prenumele, în cazul în care vrei ca acesta să nu fie publicat, te rog să menţionezi asta. Nu uita să-i pui un titlu insiprat articolului. Trimite articolul până în data de 10 Mai pe adresa de mail scurtu_ramona@yahoo.com sau accesând pagina de Contact de pe blog. Indiferent ce metodă ai alege, nu uita ca la subiect să scrii „Articolul lunii”.

Vă doresc spor la scris şi abia aştept să vă citesc. Închei cu salutul universal atât de cunoscut nouă: „Bună, sunt Ramona şi sunt dependentă!”.

Fotografie: Google Images

Share Button