Doza zilnică de copilărie – Articolul lunii

Publicat la June 2, 2014

acfec78c39d328d62f69f5348740ba59Devin copil numai când rostesc acest cuvânt magic, deci ce aș putea să mai spun despre copilărie? Aș putea să spun că la cei 18 ani ai mei încă mă reprezintă și oriunde aș merge, vine și ea repede după mine, dar asta nu-mi displace chiar deloc.

Suntem prietene de când m-am născut și aș vrea să rămânem așa toată viața, deoarece Dumnezeu a pus în noi dorul și frumusețea de a fi copii, de a fi mereu cu zâmbetul pe buze, de a ști să iertăm în câteva secunde, de a îmbrățișa persoana care ne-a lovit și de a-i iubi pe toți, așa cum a făcut și El.

Înghețata, gumele cu tatuaj, vata de zahăr, pufuleții și acadelele au rămas pe lista mea de „mâncăruri” preferate, deci: iubesc să fiu copil, iubesc să fiu eu, să fiu mereu fericită, să fiu mereu pe sus, mai mult în aer, să știu să râd atunci când toți mă resping, să știu să alerg la Domnul când oamenii mă aruncă, să știu să trăiesc fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Iubesc copilăria pentru că ea mă ajută în fiecare dimineață să mă trezesc, să mulțumesc pentru soare, pentru cer, pentru familia mea minunata și tot ea este cea care îmi dă energie mai ceva ca o ciocolată ca să alerg toată ziua, să mă ridic de fiecare dată când alunec și să înaintez pentru că la capăt de drum este El, Creatorul nostru care iubește copilașii.

Atunci când mă vei întâlni, vei face automat cunoștință și cu domnișoara Copilărie. Te vei îndrăgosti de ea la prima vedere, pentru că este frumoasă, colorată, plină de viață, râde cu volumul dat la maxim și tot ea știe să-ți dea speranță să crezi mai mult în tot ce este frumos. Îți va da puterea să ierți, s-o iei de la capăt și te va învăța că la orice călătorie trebuie să pornești cu o ciocolată în buzunar și cu o porție bună de viață și de fericire.

Copilăria nu o sărbătorim doar pe 1 iunie, ci o sărbătorim în fiecare zi, pentru că oricât de bătrân ar arăta buletinul  că eşti, tu tot copil rămâi, tot cu poftă de viață, tot pofticios și cu obrajii roșii de la atâta râs. Ridurile te vor da de gol? Nu, ele vor accentua cât de fericit ai fost, cât de mult ai trăit, cât de mult ai lăsat ca obrazul tău să fie mângâiat de lacrimi; ele vor arăta că ai știu să trăiești cu adevărat!

Dumnezeu iubește copilașii. Dumnezeu ne-a spus că trebuie să iubim, să iertăm, să fim ca niște copilași dacă vrem să trăim o veșnicie cu El. Deci, haideți să zâmbim, să iertăm, să iubim, să ne rugăm din toată inima și să fim noi! Orice vârsta ai avea, crede-mă,  în tine încă a rămas puțină copilărie. Fugi în primul leagăn pe care îl găsești și zboară, zboară către cer cu zâmbetul pe buze, pentru că încă ești un copil minunat și frumos!

Scris de Roxana Şoltuzu

Fotografie: www.pinterest.com

Share Button