Despre mine

ramy-scurtuCaută-mi sufletul dacă vrei să mă cunoşti!

Oficial, Ramona. Neoficial și totuși știută de toți ca Ramy.

Am terminat facultatea de Jurnalism şi chiar dacă mulţi au condamnat alegerea pe care am făcut-o, ştiu că am ales mai mult cu inima, decât cu mintea. Mă pregătesc să fiu aproape de oameni şi să-i determin să vadă frumuseţea vieţii, nu să strâng averi şi să fac bani cu găleata în fiecare lună. Oricum, a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, iar eu, cum spuneau cei de la Fotografii de citit – sunt Cluj la suflet!

Momentan locuiesc în București și urmez cursurile unui masterat în Comunicare și relații publice.

Îmi aduc aminte că am început să scriu prin 2009. Aveam impresia că scrisul e un fel de joacă în care aglomerezi cuvintele şi la sfârşit dă cu plus. În naivitatea mea, suprapuneam epitete peste metafore, crezând că aşa voi ajunge mare scriitor. Ei bine, odată cu maturizarea s-a modificat şi stilul de a scrie. Am învăţat că simplitatea e una dintre cele mai importante calităţi ale unui om care scrie.

Nu m-am gândit vreodată că voi ajunge să am propriul meu blog care odată cu el aduce mulţi cititori. De fapt, nu-mi prea place termenul de cititor în cazul acesta, fiindcă pe fiecare dintre voi vă consider prieteni. Sunteţi aici, îmi cunoaşteţi durerile, bucuriile, împlinirile, iar la rândul meu ajung să le cunosc şi eu pe-ale voastre.

Poate mulţi se întreabă de ce am ales „Dincolo de măşti”. Mereu am crezut că omul autentic e cel sincer, care are curajul să fie vulnerabil. Un om cu măşti, nu va dispune de atât de mult curaj încât să-şi lase identitatea cunoscută, de cum să le arate altora cicatricile şi bagajul pe care le-a adunat de-a lungul timpului. Militez pentru dreptate, sinceritate, adevăr şi dragoste. Militez pentru credinţa împletită cu fapte şi pentru curajul de a fi ceea ce-ai fost creat să fii. Militez pentru Dumnezeu!

Vreau să devin cea mai bună variantă a mea, de aceea nu mi-e frică să arăt că am eşecuri, lipsuri şi defecte. Dincolo de măşti, oamenii mă pot judeca, dar nu mă pot atinge, fiindcă stau în braţele lui Dumnezeu!

Share Button