Dacă-mi iei tehnologia, îmi iei viaţa

Publicat la March 28, 2014

logo_azertyLaptop, smartphone, tabletă, kindle, net, relaţie, prietenie, viaţă. Poate vă gândiţi că nu există nicio legătură între toate astea, dar în zilele noastre, legătura e mai puternică decât am vrea să acceptăm. Cu toţii avem un laptop, cel puţin studenţii îl au, iar cei mai micuţi au clasicul PC. Indiferent de vârstă, toţi suntem conectaţi, prima dată noi cu tehnologia şi apoi cu ceilalţi oameni care folosesc tehnologia.

Mi-e greu să-mi imaginez viaţa fără tehnologie, mai ales că acum suntem atât de intraţi în pită. Aş spune că pot vedea viaţa fără internet, dar atunci toate device-urile nu ar mai avea atât de multă utilitate. Probabil am folosi doar laptop-ul în cazul în care vrem să scriem sau să mai descărcăm o poză de pe cardul aparatului foto. Zic s-o lăsăm aşa, că oricum nu am mai ştii să ne redresăm şi să ne adaptăm, acum că suntem atât de obişnuiţi cu viaţa asta de scroll şi touch.

Îmi plac foarte mult smartphone-urile, dar mă termină când îmi ia vreo zece secole până scriu cu diacritice un status pe care vreau să-l pun pe facebook. Tocmai de aceea prefer o tabletă, şi anume, aia pe care nu o am. Oricum, e bine să visăm, să sperăm şi să ne dorim, fiindcă s-ar putea să primim. Aşa că, să visăm la tablete!

Cu o tabletă aş putea să fac multe. Aş găti mai des, fiindcă mi-ar fi mai uşor să văd reţeta, plus că nu aş distruge copacii pentru că scot sute de reţete la imprimantă. Am încercat şi cu laptop-ul, dar experimentul s-a dovedit a fi un eşec. Mâncarea nu în totalitate, dar a fost aproape necomestibilă.

68597Aş scrie mai mult, pentru mine, nu neapărat ca să împărtăşesc cu alţii. Nu aş mai avea vreo scuză şi nu m-aş mai plânge că habar nu am despre ce să scriu sau că mi-au plecat ideile chiar când credeam că vine marea inspiraţie. Dacă aş avea tableta, aş scrie imediat ce mi-a venit ideea. Şi-aş scrie, dom’le, şi nu m-aş mai opri!

Aş citi mai mult. E drept că o tabletă nu-i un kindle, dar e uşor de dus peste tot. Iubesc cărţile, dar urăsc greutatea lor, urăsc când îmi rup spatele şi uneori chiar geanta. Acesta ar fi singurul motiv pentru care aş alege tableta, plus că ea duce mai multe cărţi deodată şi greutatea în plus nici nu se simte.

M-aş informa mai mult. Acum că mi s-a dus pe copcă şi smartphone-ul mi-e destul de greu să fiu la curent cu toate ştirile. Mai prind şi eu câte una-două ştiri interesante, dar prea puţin, mai ales că televizorul nu mi se pare tentant deloc. Dacă m-aş informa mai mult, aş avea mai multe de dezbătut, aş comenta, m-aş revolta şi mi-aş enerva prietenii (nu că nu o fac deja).

Am găsit un magazin online care zici că a adus raiul pe laptop-ul meu şi în camera mea de la Cluj. Magazinul ăsta, Azerty, are sute de modele de tablete. De mai zic mult tablete o să vreau să mănânc o tabletă (de ciocolată). Au oferte şi promoţii cât îi lumea de lungă şi de lată, ca să exagerez, ca în basmele lui Petre Ispirescu. Cea mai dragă tabletă de până acum, cred că îmi e Ipad 4 pe negru. Mă tentează şi pe alb, dar toate device-urile, alea pe care nu le-am stricat încă, sunt negre. Nu vreau să se simtă în plus, doar la asta mă gândesc. Poate o să se trezească noapte aparatele astea negre şi o să o ia la bătaie, iar dimineaţa din cât de albă era să se fi făcut vânătă.

IMG_0073

Trimite-mi, Doamne, o tabletă! Te rog eu frumos nu o arunca prea tare din cer ca nu cumva să-mi dea în cap şi să dau ortul popii fără să apuc să mă bucur de ea. Fii blând şi lasă-mă să o prind încet în braţe!

Aşa s-a bucurat surioara mea când a primit o tabletă. Oare eu cum m-aş bucura sau tu cum te-ai bucura?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014. (proba 13)

Fotografii: www.azerty.ro şi arhivă personală

Share Button