Cum mă rog pentru EL

Publicat la January 19, 2016

d2d6fc44806f65c68d7afd33084b0526Am început să mă rog pentru viitorul meu soț, nu că înainte nu aș fi făcut-o, dar acum e o treabă care ține de consecvență, maturitate și mai presus de toate acestea, libertate emoțională. Ar trebuie să nu fim ipocriți și să recunoaștem că e destul de dificil să te rogi pentru un necunoscut când inima ta e atât de plină de sentimente pentru un om pe care deja îl cunoști aproape ca pe propria-ți palmă, dar care într-un fel sau altul a ajuns să-ți frângă inima. Totuși, pentru că suntem încăpățânați din fire, ajungem să stăm prea mult într-un loc, fie cu inima, fie cu mintea, chiar dacă suntem conștienți că nu ne face bine. Așa că, eu recunosc, am avut urcușuri și coborâșuri în a aștepta și în a mă ruga. Am primit tot ceea ce mi s-a oferit și am dat tot din cât am avut. N-am niciun regret, dar cred că onestitatea e mai de preț decât afișarea unei purități în spatele căreia se poate afla o groapă de gunoi.

M-am gândit mult cum ar trebui să mă rog pentru bărbatul visurilor mele și învăț în fiecare zi despre asta. Am ajuns, totuși, la câteva concluzii care pe mine m-au ajutat să mă organizez mai bine și să nu pierd din vedere ceea ce e cu adevărat relevant.

În primul rând, mă rog ca el să fie bine ancorat în principiile și setul de valori pe care și le-a stabilit. Să se agațe de Dumnezeu în orice cirumstanță și să găsească mereu un sprijin în El. Să aprofundeze Cuvântul Scripturii și să aibă timp devoțional. Să se roage și pentru cel mai mic lucru, pentru că Dumnezeu, chiar dacă e omniprezent și omnipotent, are timp să se preocupe și de „chilipiruri”. De ce mă rog pentru asta? Pentru că dacă aș întâlni un om care nu-l cunoaște pe Dumnezeu, cel puțin nu în modul acesta, în a avea o relație autentică cu El, comunicarea noastră ar fi deficitară. Mi-ar fi extrem de greu să îi împărtășesc din luptele, bucuriile și experiențele mele spirituale. Am ajunge să avem certuri, iar frustrările mele ar crește pentru că nu aș știi cum să găsesc calea să-i transmit împlinirea pe care o simt atunci când sunt cu Dumnezeu. Astfel că da, îmi doresc un bărbat care să-l iubească pe Dumnezeu mai presus de propriul ego.

În al doilea rând, mă rog ca oriunde s-ar afla să fie cel mai bun. Indiferent că e vorba de relația cu familia, de examenele pe care urmează să le susțină, de job-ul pe care îl are sau de afacerea pe care o conduce. Excelența este un lucru la care chiar și Dumnezeu ne cheamă. O persoană care în fiecare zi își propune să se autodepășească  e o binecuvântare indiferent de locul în care s-ar afla, pentru că excelența inspiră, impulsionează și într-un final schimbă. De ce îmi doresc un bărbat de felul acesta? Pentru că a te mulțumi cu puțin n-a fost niciodată parte a motto-ului vieții mele. Am crezut mereu că oamenii nu s-au născut mediocrii, ci au devenit așa din proprie voință sau mai degrabă, lipsă de voință. Știu că un bărbat gata mereu să exceleze, va excela și în familie; va fi autentic, va lupta pentru binele general, va deschide noi orizonturi copiilor noștri și relației pe care o vom aveam. Pe scurt, se va dedica trup și suflet pentru și în numele acelui NOI.

Nu în ultimul rând, mă rog să aibă muuuultăăă dragoste de oameni. Să îi iubească, să-și facă timp să îi asculte, să îi înțeleagă și să li se dedice. Să creadă că se poate mai bine și că noi suntem cei care putem contribui la asta. Parte din misiunea lui să fie aceea de a lucra cu oamenii, indiferent de domeniul în care activează. De ce vreau asta? Pentru că misiunea, job-ul, chemarea mea implică fără doar și poate oameni. Dacă el nu o să înțeleagă comunitatea care s-a format în jurul meu, dorința de a asculta problemele altora care prin empatie se transformă în problemele mele, dependența mea de a oferi și de a fi acolo oricând, nu o să ajungem nicăieri. Un om care nu înțelege de ce fac ceea ce fac nu o să fie dispus să mă sprijine, încurajeze, susțină și ajute. Așa că, iubirea de ei, zâmbetul pentru ei, îmbrățișările pentru ei, urechile și mâinile întinse pentru ei, trebuie să se dubleze după ce el apare.

Acestea sunt domenii generale, care în esență înglobează o listă întreagă de subdomenii. Subdomeniile diferă de la persoană la persoană în funcție de afinitățile fiecăreia, dar cred că în zilele următoare voi pune cap la cap și o astfel de listă. Nu de alta, dar cu cât scriu și mă gândesc mai atent la asta, îmi dau seama de domeniile în care eu am de revizuit, îndreptat, îmbunătățit sau chiar atașat cunoștințe și atitudini.

Rugându-mă pentru EL mă transform în femeia pregătită să-l întâlnească!

Fotografie: www.pinterest.com

Share Button