Azi e timpul aprecierii – Articolul lunii

Publicat la April 19, 2014

fef583223773a30ec731369bdc786203Se spune că niciodată nu apreciem ce avem până nu pierdem acel lucru. Cred că asta e relativ adevărat, nu? De fapt, apreciem ce avem și persoanele de lângă noi, dar noi credem că nu o să pierdem acele lucruri niciodată; credem că le merităm și că o să le avem mereu. Poate când o să ne săturăm de unele persoane, o să ne descotorosim de ele, dar ei n-o să facă același lucru fără permisiunea noastră. Ei o să ne iubească indiferent de ce le facem, de cum ne comportăm în preajma lor și o să ne ierte mereu. În schimb, la cea mai mică greșeală a lor noi îi dăm la o parte, facem un mare caz din asta, ca și cum noi nu merităm să ne greșească nimeni.

Oare de ce ne comportăm așa? De ce vrem totul, dar nu suntem în stare să dăm același lucru?

Ar trebui să ne oprim puțin, să ne luăm câteva minute pe zi și să le mulțumim persoanelor care ne fac viața mai frumoasă. Celor care ne fac să zâmbim chiar şi când nu simțim nevoia, celor care ne învață zi de zi lucruri noi despre noi, cei care ne fac să vrem să fim mai buni. Apoi, desigur, celor care se poartă, poate, puțin mai urât cu noi, fie că merităm asta sau nu, pentru că în acele momente noi suntem puși poate în situații critice, învățăm că nu vom fi mereu pe placul tuturor, că vor fi persoane pe care nu o să le putem mulțumi, fie că cer ceva ce nu putem da, ori că noi ne așteptăm la mai mult.

Da, poate că sunt oameni care rămân lângă noi indiferent dacă merităm sau nu, orice am face; care mereu văd ce-i mai bun în noi, chiar dacă nu sunt multe lucruri bune de văzut. Da, și ei văd asta, dar aleg să nu o facă. Aleg să ne iubească pentru acel ceva bun, pentru că ne privesc altfel decât noi. Și-atunci, noi de ce să nu facem la fel? Eu cred că mai bine ne-am uita la micile lucruri pe care le primim zi de zi și alegem să nu le băgăm în seamă, la acele zâmbete timide, glume, vorbe blânde, complimente… Lucrurile de acest gen fac ziua mai bună, și dacă știi cum să le manevrezi, poți face ziua frumoasă celor din jur. Complimentează-l pe cel de lângă tine, zi-i tipului care stă pe bancă că are papuci frumoși, chiar dacă nu sunteți prieteni, zi-i tipei de pe hol că-ți place coafura ei, azi și-a prins părul frumos în coadă. Poate nu au mai auzit un cuvânt frumos demult și ce le zici tu o să îi facă să zâmbească. Te simți bine când primești un compliment, așa că dă-l mai departe. Nu știi când o să mai ai ocazia să-i mulțumești prietenei cele mai bune pentru momentele în care ți-a fost alături sau tipului de care-ți place că ți-e drag. Poate așteaptă să-i zici asta, poate mâine o să regreți că n-ai făcut-o.

Take this day and make the best of it! Nu amâna nimic pe ziua de mâine, că poate n-o s-o mai apuci. Bucură-te de prezența celor din jur și arată-le că ești fericit/ă că există.

Scris de Larisa Mureşan

Fotografie: www.pinterest.com

Share Button