Avem nevoie de femei…

Publicat la March 8, 2016

f703e6e0a8030d0797bfc62e650e5a68Avem nevoie de femei. De femei care sunt copii pe dinăuntru. E mai bine să fii copil, decât fata pe care au știut-o unii cândva. Fetele plâng mai mult decât trebuie pentru o pierdere și se lamentează mai brusc și mai trist pentru și din orice. Copiii, în schimb, se supără repede, inocent și se fericesc la fel de grabnic. Se-ndreaptă spre tine cu brațe pufoase și îmbrățișări calde fără ca măcar să se gândească la ce a fost mai devreme. Copiii trăiesc fără povara trecutului trist. Păstrează în ei doar amintirile vesele și se bucură de prezent, pentru că fiecare azi eu un mod de-a învăța mai bine cum să-ți păstrezi echilibrul sau să-l pronunți corect pe r. Avem nevoie de femei. De femei copii.

Avem nevoie de femeie. De femei care să creadă puternic. În ele însele, în ceilalți, în bine, în dragoste, în Dumnezeu. Credința, fie ea în orice, îndeamnă la acțiune. Astfel, credința canalizată într-o direcție pozitivă, nu doar că influențează lumea, ci o îmbracă într-o multitudine de noi perspective care, în final, ajung să o schimbe. Avem nevoie de femei care să schimbe și să se schimbe prin credință.

Avem nevoie de femei care să vorbească. Cu mâinile, cu picioarele, cu buzele, cu ochii, cu inima. A vorbi nu înseamnă întotdeauna a ține speech-uri sau a transmite un mesaj în mod verbal. Înseamnă mai degrabă a face. Atunci când îmbrățișezi bolnavii sau copiii abandonați, vorbești. Când alergi ca să nu întârzii la orele de voluntariat, iar vorbești. Când nu poți să dormi pentru că impactul emoțional din ziua respectivă a fost foarte mare, iar vorbești. Avem nevoie de femei care să vorbească. Puternic și curajos.

Avem nevoie de femei care să conducă. Inimi către adevăr și minți către cunoaștere. Într-o lume în care multe își pierd direcția e nevoie de cineva care să ia volanul și să conducă încrezător. Să împărtășească din experiențele lor, să-și recunoască eșecurile, să evidențieze reușitele și să crească sub aripile lor frânte de câteva ori alte femei care doresc să-și valorifice potențialul. Avem nevoie de femei cu inițiativă.

Avem nevoie de femei cu valori. Care se respectă și să respecte. Să știe când e destul și când se mai poate. Să fi învățat că tăvile sunt pentru prăjituri, nu pentru trupuri. Că e mai mult curaj în a fugi, decât în a sta și a-ți încălca principiile. Avem nevoie de femei cu valori. Pentru că valorile înseamnă echilibru și direcție.

Avem nevoie de femei care să iubească. Liber și apăsat. Să nu se împiedice zilnic în crăpăturile pe care alții li le-au făcut în suflet. Să nu își plângă de milă. Să nu își piardă direcția când un bărbat pleacă, ci să se regăsească măcar după o vreme, că prea multe lacrimi încețoșează ochii sufletului și nu vor mai putea vedea celelalte binecuvântări. Avem nevoie de femei care să iubească. Așa, liber și apăsat, chiar și cu inima frântă și cu lacrimi în ochi. Nu e curaj mai mare decât să iubești când altul te-a tot frânt.

Avem nevoie de femei exemplu. Să prindă în sufletul lor puțin din toată bunătatea oamenilor, să păstreze în priviri inocența unui copil, să întindă mâinile cu o așa dragoste de parcă n-ar mai exista vreo altă șansă să ajute, să își plece genunchii puternic încât să se cutremure pământul și să se arunce pline de curaj în brațele lui Dumnezeu. Avem nevoie de femei exemplu, pentru că exemplele au schimbat lumea. Lumea în care noi trăim acum!

Fotografie: www.pinterest.com

Share Button